More
  - hirdetés -

  Mi az amit semmiképpen sem szeretnél otthon felejteni ha utazol?  Nyugaton hitelkártya, keleten mobiltelefon nélkül nem indulnak útnak az emberek  Az Agoda.com, Ázsia vezető szállásfoglalási weboldala, a NASDAQ-on jegyzett amerikai Priceline Group (PCLN) tagja legújabb globális kutatásában érdekes eredményre bukkant: az Ázsiában élők nem tudják elképzelni az utazást mobiltelefonjuk nélkül, míg Európa és az amerikai kontinens lakói legszívesebben a hitelkártyájukhoz láncolnák hozzá magukat, amikor kimozdulnak otthonról.

  - hirdetés -

  kütyük

  Az Ázsiában élő emberek 45 százaléka mondta azt, hogy a mobiltelefonját semmiképp sem felejtené otthon. A hitelkártya csak a második helyre került a fontossági sorrendben, az utazók 29 százaléka mondta, hogy nem mozdulna ki otthonról nélküle. Az Európában és Amerikában élő utazók számára viszont sokkal fontosabb a hitelkártya, mint a mobiltelefon: az európai válaszadók 47 százalékát verné ki a hideg verejték, ha utazás közben derülne ki, hogy a kártya otthon maradt, az amerikaiaknál ez az arány alig kevesebb, 44 százalék. A két kontinensen élők azonos arányban éreznék magukat kényelmetlenül, ha a mobiltelefon marad otthon: a válaszadók 19 százaléka szerint elengedhetetlen kelléke egy utazásnak ez az eszköz. A franciáknál különösen nagy a különbség: míg a válaszadók 58 százaléka mondta azt, hogy hitelkártya nélkül elképzelhetetlen az utazás, addig a mobilt csak 9 százalék tartotta fontosnak.

  mit ne hagyj otthon

  - hirdetés -

  Érdekesség, hogy Ázsiában csak a japánok jelentenek kivételt*, ők ugyanis nem ragaszkodnak tíz körömmel mobiljaikhoz: csak 28 százalékuk mondta azt, hogy telefon nélkül elképzelhetetlen az utazás. Magasabb, 38 százalék volt azok aránya, akik szerint a hitelkártya a nélkülözhetetlen útitárs. Földrésztől függetlenül szinte mindenki egyetértett abban, hogy a piperecikkek cipelése teljesen felesleges az utazás során.

  Forgetful-Traveler-HU

  - hirdetés -
  - hirdetés -
  275,191FansLike
  6,939FollowersFollow
  283FollowersFollow
  39SubscribersSubscribe
  - hirdetés -