Alaszka: a csodálatos hegyek, medvék és bálnák világa

Amikor januárban a blogom lájkolóinak száma elérte a tízezret a Facebookon – meséli Travellina, felajánlottam az olvasóknak, hogy hálából oda utazom, ahova ők küldenek. Nem adtam meg opciókat, mindössze annyit kértem, hogy olyan helyet javasoljanak, ahol még nem voltam. Rengeteg ötlet érkezett, összesítve azonban toronymagasan Alaszka nyert a második helyezett Grúzia és a bronzérmes Madagaszkár előtt.

- hirdetés -

Nem volt hát kérdés, nyáron irány Alaszka. Ez az állam egyébként is rajta volt már régóta a bakancslistán, hiszen a képek és leírások alapján csodaszépnek ígérkezett. Nem is kellett csalódnom, sőt, felülmúlt minden várakozásomat. Hófödte hegycsúcsok, morajló tengerpartok, vadregényes erdők, kietlen pusztaságok – a természet nem fukarkodott a szép tájakkal. De a legnagyobb élményt a természetes lakóhelyükön élő állatokkal való találkozás jelentette. Elmondani nem lehet, mennyivel csodálatosabb a medvéket egy tisztáson látni, és nem ketrecben, vagy a bálnákat egy hajóról figyelni, és nem egy nagy akvárium melletti folyosóról.

Ugyancsak szívet melengető volt a helyi lakos közvetlen, barátságos fogadtatása. Alaszkában csupa természetet és állatokat kedvelő, nyíltszívű ember él, akik közül sokan az otthonukat is megnyitották előttem, és szinte kézről kézre adtak. Az időjárás néha cudar volt, nyár ide vagy oda, gyakran volt rajtam dzseki és sapka, de ezért bőven kárpótoltak a látottak.

Nem volt könnyű belezsúfolni háromhétnyi kalandot egy szűk tízperces videóba, de ezek a képsorok talán ízelítőt adnak abból, milyen csodák várnak az Alaszkába látogatókra.


Fotó és videó: Travellina

- hirdetés -
- hirdetés -
276,395RajongókTetszik
6,589KövetőkKövetés
275KövetőkKövetés
21FeliratkozókFeliratkozás
- hirdetés -