St. Gilgen – csodás kisváros a Wolfgangsee partján

A Salzkammerguti régió legnagyobb tava, a Wolfgangsee partján fekszik St. Gilgen hangulatos városkája. Gyönyörű fekvése, hangulatos utcácskái mellett remek kirándulási lehetőségei miatt is kedvelt úti cél.

- hirdetés -

St. Gilgen1A városka központjából induló színes felvonókkal a Zwölferhorn 1522 méteres csúcsára juthatunk fel, a tó fölé emelkedve csodálatos panorámában lehet részünk, de nemcsak Wolfganseere mesés a kilátás, hanem az egész Salzkammerguti tóvidékre. A Zwölferhorn, mely nyáron a siklóernyőzők paradicsoma számos túraútvonallal csábít kirándulásra.

St. Gilgen9St. Gilgent varázslatos főterén a Városháza előtt áll a hegedülő „gyermek” Mozart szobra. Nem véletlenül. St. Gilgent 2005-ben „Mozart Falu”-nak nyilvánították. Bár maga Mozart sohasem járt itt, mégis életének három fontos szereplője is ehhez a városhoz köthető: itt töltötte be hivatalát nagyapja, itt született édesanyja és házasságkötését követően ide költözött a nővére, Nannerl is.

St. Gilgen17

- hirdetés -

Mindenképp érdemes egy rövid sétára indulni és felfedezni a hangulatos kisvárost festett házfalaival, virágzó hortenziáival és keresni egy partszakaszt ahonnan a vitorlásoktól hemzsegő égszínkék tó látványában gyönyörködhetünk. Szállások a Wolfgangsee környékén.

Copyright © 2013 Világutazó. Minden jog fenntartva. A cikkben található minden kép és szöveg szerzői jogvédelem alatt áll, írásbeli engedély nélküli felhasználásuk, publikálásuk tilos.