More
  - hirdetés -

  St. Gilgen – csodás kisváros a Wolfgangsee partján

  A Salzkammerguti régió legnagyobb tava, a Wolfgangsee partján fekszik St. Gilgen hangulatos városkája. Gyönyörű fekvése, hangulatos utcácskái mellett remek kirándulási lehetőségei miatt is kedvelt úti cél.

  - hirdetés -

  St. Gilgen1A városka központjából induló színes felvonókkal a Zwölferhorn 1522 méteres csúcsára juthatunk fel, a tó fölé emelkedve csodálatos panorámában lehet részünk, de nemcsak Wolfganseere mesés a kilátás, hanem az egész Salzkammerguti tóvidékre. A Zwölferhorn, mely nyáron a siklóernyőzők paradicsoma számos túraútvonallal csábít kirándulásra.

  St. Gilgen9St. Gilgent varázslatos főterén a Városháza előtt áll a hegedülő „gyermek” Mozart szobra. Nem véletlenül. St. Gilgent 2005-ben „Mozart Falu”-nak nyilvánították. Bár maga Mozart sohasem járt itt, mégis életének három fontos szereplője is ehhez a városhoz köthető: itt töltötte be hivatalát nagyapja, itt született édesanyja és házasságkötését követően ide költözött a nővére, Nannerl is.

  St. Gilgen17

  - hirdetés -

  Mindenképp érdemes egy rövid sétára indulni és felfedezni a hangulatos kisvárost festett házfalaival, virágzó hortenziáival és keresni egy partszakaszt ahonnan a vitorlásoktól hemzsegő égszínkék tó látványában gyönyörködhetünk. Szállások a Wolfgangsee környékén.

  - hirdetés -