More
  - hirdetés -

  Königssee – hajóút a Királyok taván  Ausztriából a németországi Berchtesgadenbe autópályán is el lehet jutni, de köszönetet mondva a GPS-nek sikerült toronyirányt át a hegyen, egy félsávos, kacskaringós, 20 százalékos emelkedős/lejtős úton megközelíteni a várost. De tudtam, hogy nem kiszúrni akart velünk, csak megmutatni a Berchtesgadeni-Alpok látványát, és megértetni, hogy miért is volt ez a hely annyira kedves a világ egyik leghírhedtebb diktátorának.

  - hirdetés -

  Szebbnél szebb szállások várnak rád Berchtesgadenben.

  Königssee (28)

  Berchtesgadentől néhány kilométerre délnyugatra, a Berchtesgadeni Nemzeti Park közepén, magasba törő sziklafalak között, mint smaragdzöld ékkő terül el a Königssee. A Watzmann, Steinernem Meer és a Hagengebirge hegyei közé fjordszerűen benyúló,  8 km hosszú, 1,3 km széles tó mélysége néhol eléri a 200 métert. A Königssee vizét ivóvíznek minősítették, Németország legtisztább tava, vízutánpótlását főleg  a felszín alatti patakokból nyeri.

  - hirdetés -

  Königssee (21)

  A táj szépsége minden évszakban lenyűgözi az ide látogatót, tavasszal vízesések zúdulnak le a meredek sziklafalakon, nyáron a természet bujasága tükröződik vissza a tó vízében, ősszel ezernyi színben pompáznak a fák, télen pedig puha takaróként borítja a hó a tájat.

  Königssee (9)

  Ha itt járunk mindenképp érdemes hajóútra indulni. A tavon már 1909 óta csak elektromos meghajtású hajók közlekedhetnek, a tó védelme érdekében. Három útvonal közül választhatunk:

  Königssee – Salet (az út tartalmazza az összes látnivalót)
  Königssee – St Bartholomä
  Königssee – Kessel

  Az út során folyamatosan mesélnek – de a jegypénztárnál található magyar nyelvű tájékoztató segítségével is nyomon követhetjük – hogy körülöttünk mi látható. A utazás egyik fő attrakciója az Echowand, vagyis a visszhangfal. Megindító pillanat mikor a hajó megáll a tó nyugodt vizén és előkerül egy trombita, melynek hangjai megtörve a csendet  háromszor csengenek vissza a fülünkbe. (A trombitajáték elődje puskaporral töltött pisztolyból leadott lövés volt ). Útközben a távolban láthatjuk a Kehlsteinhaust a Sasfészket, vagy a Jenner csúcsot, melyekről mesés panoráma tárul Königsseere és környékére.

  Königssee (51)

  Már messziről feltűnik Németország második legmagasabb hegyének, a Watzmannak sziklafalai előtt a vörös hagymakupolás templom, a St. Bartholomä, mely egyben az egyik kikötő. Utunkat folytatva pedig megérkezünk Saletbe, ahol a tó valószerűtlenül zöld színe fogad.

  - hirdetés -

   

  - hirdetés -