Főoldal / Média / Videó / Valami Amerika

Valami Amerika

Gondoltál már arra, vajon mennyi időbe telik egy kontinensnyi országot felfedezni? Ha valaki nekivág Amerikának vajon meddig jut 1 év alatt? Mondjuk ha minden államra jut egy hét, akkor elméletileg akár az egész ország körbejárható, de mi van ha nem áll rendelkezésre korlátlan idő? Lássuk csak mi minden fér bele egy naptárba ha csak 10 nap szabadsággal és az ünnepnapokból adódó hosszú hétvégékkel gazdálkodunk. Mi tettünk egy kísérletet és a legszebb pillanatokat összegyűjtöttük ebbe a rövid videóba. Már amennyire lehetséges  belesűríteni egy év utazásait pár percbe…
Ha nem is minden hétre de minden hónapra jutott utazás így számszerűsítve durván 12 ezer mérföld, 4 állam, 11 nemzeti park és legalább még egyszer ennyi állami park került a terítékünkre, nem számolva azokat  a megállókat és kitérőket amiket még a térképen sem jelölnek. Megjártuk Californiát széltében-hosszában, majd megfordultunk Oregonban a tintakék Crater tónál, tettünk egy nagy kört Utahban és érintettük Colorado Sziklapalotáját. A világklasszis Yosemiten kívül, megismertünk pár kevésbé ismert nemzeti parkot mint a kénes gázokat eregető Lassen Vulcanic-ot, a természetes kőhidairól híres  Arches-t vagy a Capitol Reef-et.

kollazs

Terveztünk, lázasan készültünk, vártuk hogy teljen az idő a ki és bepakolások közt, majd tele izgalommal nekivágtunk a végtelen utaknak. Minden este máshonnan láttuk a naplementét, és minden reggel máshol ébredtünk. Útközben búcsúztattuk el az óévet és köszöntöttük az újat és a hazafelé úton már a következő utunkat terveztük. Voltak apróbb megpróbáltatásaink is, eltévedtünk a sötétedő vadonban, vagy épp égen földön nem találtunk szabad szállást, és megesett hogy -22C-t mutatott a hőmérő mikor hajnalban autóba ültünk, mégis utunk minden perce ajándék volt. Hogy mi volt a legszebb, vagy legemlékezetesebb momentum, nem könnyű megmondani. Nehéz lenne választani az Üvegpart, a zöldellő esőerdők vagy a Canyonlands égi szigete közt. Azért mindenképp a díjnyertes pillanatok közé sorolnám, mikor titkos hőforrásokra bukkantunk a semmi közepén, mesebeli vízesésre az út mellett, vagy amikor a Redwood óriásfenyői tövében kanyarogtunk a főúton.
Ez a rövid videó ugyan épp csak ízelítőt kínál a nyugat varázsából, de talán arra elég hogy kedvet csináljon az utazáshoz. Szavak helyett azonban beszéljenek a képek, ami elárulja, hogy számunkra mit jelent Amerika.

Kiss Judit további cikkeiért és fotóiért látogassátok meg weboldalát!

Copyright © 2015 Top USA Trip. Minden jog fenntartva. A cikkben található minden kép és szöveg szerzői jogvédelem alatt áll. A képek írásbeli engedély nélküli felhasználása, publikálása tilos.