Főoldal / Média / Videó / Sarki fény Európa legészakibb pontján

Sarki fény Európa legészakibb pontján

A nevem Szivolt Péter. Az elmúlt 9 évben a világot járva rengeteg gyönyörű fotót készítettem mint fényképész! Eddig 158 országban jártam, amiből a legemlékezetesebb helyeket a Világutazó által megfogom mutatni önöknek is. Jelenleg Észak-Norvégiában egy film projekten dolgozom, amiből egy kis részletet szeretnék most megosztani.
Ennek a rövidke filmnek a felvétele annyi hónapig tartott, mint ahány perc. Rengeteg időbe telt – a hidegben, sötétben, szélben és sok sikertelen felvételbe – hogy lencsevégre kapjam a sarki fényt. A time-lapse videó fotókból áll, 10 másodperc videó anyaghoz, 250 fotóra van szükség!
A North Cape (Nordkapp) Európa legészakibb pontja, ami  Magerøya-szigeten található. Ez a sziget majdnem mindig borús, ami megakadályozza az északi fény megfigyelését. Európa teteje nyáron egy hatalmas turisztikai attrakció, ahova évente 105 tengerjáró hajó érkezik és a 3 nyári hónap alatt 250.000 turista látogat el. Télen más a helyzet csak nagyon kevés ember jut el és azok is csak a norvég posta hajójával, a Hurtigrutennel érkezhetnek.
Ha tetszett a kisfilm Szivolt Péter Facebook oldalát vagy látogass el folyamatosan frissülő weboldalára.