Főoldal / Képekben / Izland téli tájai

Izland téli tájai

Izland a tűz és jég hazája, ami télen még különösebben igaz rá. A szigetet körbeutazva olyan érzésünk van, mintha minden nap egy másik országban lennénk, annyira változatos a környezet. Az alig 300.000 lakosú országban élők emberek nagy része hisz a manókban és rendkívül babonásak. Ha eltöltünk ezen a csodálatos helyen pár hetet, akkor a végére garantáltan mi se leszünk hitetlenek.

Van egy izlandi mondás, ha nem tetszik az időjárás, akkor várj 5 percet. Egy nap alatt átélhetünk hóvihart, meleg tavaszi napsütést, esőt és jégvihart is. Télen szinte folyamatosan fúj a szél, nem ritkák a 120 km/h-s széllökések sem, a nap is csak kevéssel emelkedik a horizont fölé. Így, aki ilyenkor akar Izlandra utazni, az készüljön fel a legrosszabbra, de megpróbáltatások minden perce megéri, mert olyan különleges kalandban lesz részünk, mint sehol máshol.

Egy síút legfontosabb kellékei‼️Mi már lassan pakolunk a jövőheti síelésre…kihagytunk valamit? 🙂

Közzétette: Világutazó – 2018. március 7.

 

Ha tetszik Péter fotósorozata csatlakozzatok Facebook-oldalához vagy látogassatok el weboldalára.

izland_tajkep_ 20

izland_tajkep_ 19

izland_tajkep_ 18

izland_tajkep_ 17

izland_tajkep_ 16

izland_tajkep_ 15

izland_tajkep_ 14

izland_tajkep_ 12

izland_tajkep_ 11
izland_tajkep_ 10

izland_tajkep_ 09

izland_tajkep_ 08

izland_tajkep_ 07

izland_tajkep_ 06

izland_tajkep_ 05

izland_tajkep_ 04

izland_tajkep_ 13

izland_tajkep_ 03

izland_tajkep_ 01

izland_tajkep_ 02

Copyright © 2015 Rácz Péter. Minden jog fenntartva. A cikkben található minden kép és szöveg szerzői jogvédelem alatt áll, előzetes írásbeli engedély nélküli felhasználásuk, publikálásuk tilos.