Főoldal / Képekben / Mallorcai hajóút – Port de Soller – Torrent de Pareis

Mallorcai hajóút – Port de Soller – Torrent de Pareis

Mallorca sokszínűségét csodálhatjuk, ahogy haladunk Valldemossától a Serra de Llevant hegységben Port de Soller városa felé. A sziklás hegyes partszakaszon megállhatunk egy-egy pihenőnél a csodálatos kilátásban gyönyörködni. Az egyik legkülönlegesebb kilátás lyukas sziklánál (Sa Fordada) tárul elénk. A hegyi utakon tovább haladva eljuthatunk Port de Sollerbe. A város, a nyugati part egyik leghangulatosabb kikötő városa és híres a narancsligeteiről. Aki ott jár mindenképp kóstolja meg a helyi narancsból készült frissen facsart levet, melyet sok kávézóban vanília fagyival is kínálnak. Innen lehetőség van hajó kirándulással eljutni Torrent de Pareis kikötőjéhez.

A hajókázás során érzékelhető a kontraszt elmerenghetünk a nyílt tenger felé, vagy megcsodálhatjuk a sziklás barlangos képződményeket a parton. Tekintsünk bármerre is mindvégig pazar látványban lesz részünk. Mallorcának nincs jelentősebb állandó folyója. Számos vízfolyás található a szigeten, de ezek csupán a hegyekből lezúduló esővizet vezetik el, s az éghajlati viszonyok hatására rendszeresen kiszáradnak. A leghíresebb és leggyönyörűbb kiszáradt folyó meder a Sa Calobra. Ahogy a hajóval megérkezünk a Sa Calobra öbölbe csodálatos látvány fogad minket.
Egy sziklás átjárón tudjuk megközelíteni a folyómedret – a Torrent de Parreis szurdokvölgyének bejáratát – ahol alkalmunk nyílik a strandolásra. Az élmény páratlan, ahogy körülvesznek minket a sziklák miközben megmártózunk a tengerbe. Biztos vagyok benne, hogy ez a kirándulás életre szóló élményeket nyújt. Ha tetszenek Róbert fotói csatlakozzatok Facebook-oldalához.

Mallorca_Sa Fordada
Mallorca_Sa Fordada2
Mallorca_Port de Soller5
Mallorca_Port de Soller2
Mallorca_Port de Soller6
Mallorca_Port de Soller4
Mallorca_Port de Soller3
Mallorca_Port de Soller7
Mallorca_hajóút (5)
Mallorca_hajóút (1)
Mallorca_hajóút (2)
Mallorca_hajóút (3)
Mallorca_hajóút (4)
Mallorca_Sa Calobra (1)
Mallorca_Sa Calobra (3)
Mallorca_Sa Calobra (4)
Mallorca_Sa Calobra (2)
Mallorca_Sa Calobra (5)
Mallorca_Sa Calobra (6)
Mallorca_Sa Calobra (7)
Mallorca_Torrent de Pareis (1)
Mallorca_Torrent de Pareis (2)
Mallorca_Torrent de Pareis (3)
Mallorca_Torrent de Pareis (4)
Mallorca_Torrent de Pareis (5)

Copyright © 2014 Vezse Róbert. Minden jog fenntartva. A cikkben található minden kép és szöveg szerzői jogvédelem alatt áll, előzetes írásbeli engedély nélküli felhasználásuk, publikálásuk tilos.