Főoldal / Képekben / Csavargás Izlandon – avagy térj le az aszfaltról

Csavargás Izlandon – avagy térj le az aszfaltról

Izland – misztikum. Egyszerre két földrészen. És egy csomó furcsa dolog: senki nem kért papírokat, mikor megérkeztünk – éjjel csaknem nappali a világosság – majdnem ott kel a nap, ahol lenyugodott – nincs alkohol – alig látni több emeletes házat – sok kicsi templom van, öreg és új – sok a birka és a ló – a birkák úgy néznek ki, mint a kecskék és tudnak hegyet mászni- más szárazföldi állat viszont ritka – alig látni fákat – csillagfürtöt már a repülőgépről láthatsz a leszálló pálya mellett – keveset láttuk a napot – a felhők több vízszintes rétegben lebegnek – kegyetlenül fúj a szél időnként – a föld utakon is lehet 80 km/h-val menni – sok földút van – a földutak körül több a látnivaló – ha jól körülnézel biztosan látsz valahol egy vízesést –  a boltban alig kapni halat – érdekes volt egy 40 éve még működő vulkán tetején állni… és szerencsére egyelőre nem fenyegeti Izlandot a túlnépesedés. Már indulnék is vissza, mert még látni kellene az északi fényt és, hogy milyen, amikor a nappal olyan, mint az éjszaka…

A facebook.com/UtazzPixelekkel fényképezőgéppel járja a világot, hogy a gyorsan elszaladó pillanatok ne menjenek feledésbe, kedvet csináljon a csavargáshoz, vagy akinek nincs ahhoz kedve, fotelból lehessen a részese a csodáknak – csatlakozz Facebook oldalunkhoz.

IZLAND_csillagfürt
IZLAND_Reykjavík
IZLAND_Þingvellír_környékén
IZLAND_Ulfljòsvatn
IZLAND_001
IZLAND_002
IZLAND_003
IZLAND_Hveravellír
IZLAND_004
IZLAND_Krafla
IZLAND_vadlovak
IZLAND_juhok
IZLAND_Glaumbær
IZLAND_005
IZLAND_006
IZLAND_007
IZLAND_008
IZLAND_009
IZLAND_Elliðaey sziget
IZLAND_010
IZLAND_011
IZLAND_012
IZLAND_013
IZLAND_Stykkishólmur
IZLAND_Dynjandi
IZLAND_Ísafjörður_ fjord
IZLAND_014
IZLAND_015
IZLAND_Steingrímsfjörður
IZLAND_017
IZLAND_016
IZLAND_018
IZLAND_019
IZLAND_020
IZLAND_Krýsuvík - Seltún_geotherm
IZLAND_021
IZLAND_022Copyright © 2014 Utazz Pixelekkel. Minden jog fenntartva. A cikkben található minden kép és szöveg szerzői jogvédelem alatt áll.  A képek írásbeli engedély nélküli felhasználása, publikálása tilos.