Rovinj, az Isztria ékszerdoboza

Rovinjt választottuk nyaralásunk úti céljaként és bátran állíthatom, hogy ez Horvátország legszebb városa. 10 napot töltöttünk ebben a festői szépségű városban. Rovinjban minden adott ami egy tökéletes nyaraláshoz kell. Gyönyörű strandok, mediterrán utcák, éttermek, kávézók, hatalmas kikötő és egy jellegzetesen horvát óvárosi rész. Számtalan szálláslehetőség közül választhatunk a városban, mi a város szélén egy apartmant választottunk, gyalog nagyjából 30 perc sétára az óvárostól és 10 percre Rovinj szerintem legszebb strandjától, a Cuvi strandtól. A strandon egy park található tele fenyőfákkal, ösvényekkel, mely kiváló lehetőséget ad kerékpározáshoz, futáshoz, sportoláshoz is. A városban 5­6 nagyobb strand található, így mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbbet a nyugodt, eldugott öböltől az óvárosi sziklás strandig.

Rögtön az első nap egy rovinji fesztiválba csöppentünk koncertekkel és tűzijátékkal, így olyan érzés volt mint ha az érkezésünk tiszteletére rendezték volna az ünnepséget. A tűzijáték csak éjfélkor kezdőzött, az utazás fáradalmai miatt kicsit álmosan vártuk, de megérte várni, mert gyönyörű látvány volt az óváros fölé kilőtt rakéták fényjátéka. A 10 napos nyaralás alatt a város összes nevezetességét volt alkalmunk megnézni. Aki teheti mindenképp menjen fel az óvárosban található Szent Eufémia ­templom tornyába, mert lélegzetelállító kilátás nyílik a tengerre és Rovinjra. A várost mindenkinek csak ajánlani tudom, aki egy mediterrán, nyugodt, de mégsem unalmas helyen szeretne nyaralni. Családosoknak, pároknak, baráti társaságoknak, fotósoknak is tökéletes választás. Szállások Rovinjban!

rovinj_horvatorszag_02
rovinj_horvatorszag_07
rovinj_horvatorszag_10
rovinj_horvatorszag_12
rovinj_horvatorszag_17
rovinj_horvatorszag_18
rovinj_horvatorszag_19
rovinj_horvatorszag_23
rovinj_horvatorszag_14
rovinj_horvatorszag_13
rovinj_horvatorszag_15
rovinj_horvatorszag_01
rovinj_horvatorszag_20
rovinj_horvatorszag_30
rovinj_horvatorszag_33
rovinj_horvatorszag_32
rovinj_horvatorszag_34
rovinj_horvatorszag_35
rovinj_horvatorszag_36
rovinj_horvatorszag_26
rovinj_horvatorszag_25

- hirdetés -

 

Copyright © 2015 Zöldhegyi Ákos. Minden jog fenntartva. A cikkben található minden kép és szöveg szerzői jogvédelem alatt áll, írásbeli engedély nélküli felhasználásuk, publikálásuk tilos.

- hirdetés -
277,186RajongókTetszik
6,949KövetőkKövetés
279KövetőkKövetés
31FeliratkozókFeliratkozás