Főoldal / Hírek / Trónok harca tematikájú jéghotel nyílt Finnországban

Trónok harca tematikájú jéghotel nyílt Finnországban

Miután évadokon keresztül halhattuk a Trónok Harca jelmondatát “Közeleg a tél”, 2017-ben végre Megérkezett a tél! Ezen és természetesen a Trónok harca rendkívüli népszerűségén felbuzdulva a HBO Nordic és a Lapland Hotels Snow Village összefogott, hogy egy Trónok harca tematikájú hotelt építsen kizárólag hóból és jégből az idei téli szezonra.

A finnországi Kittilä településen fekvő Lapland Hotel Snow Village jéghotele a Trónok harcának világát mutatja be vendégeinek. Minden évben mintegy 20 millió kiló havat és 350 000 kilogramm kristálytiszta természetes jeget használnak fel a látványos Snow Village felépítéséhez, amely évről évre más alakban, méretben és formatervezésben várja a látogatókat.

A mintegy 20 000 négyzetméteres területet lefedő Snow Village egy 24 szobás és lakosztályos jéghotelből, jégétteremből, jégbárból és egy jégkápolnából áll. Ebben az évben tehát a teljes szálloda a Trónok harcának fantáziavilágának lesz szentelve – szobáit és orosz, lengyel, lett és ukrán szobrászok tervezték. Az életnagyságú Vastrón, mellet megelevenedik a félelmetes braavosi Arcok Csarnoka és a kéken világító szemű Mások is.


A jéghotel 24 szobával rendelkezik és -5 fok van benne, ezért a vendégeknek azt tanácsolják, hogy csak egy éjszakát töltsenek el a jeges paradicsomban, majd költözzenek át a szállodához tartozó meleg kabinok egyikébe.