Főoldal / Hírek / Mi lehet Európa legnépszerűbb turisztikai látványosságainak reakciója a terrorfenyegetettségre?

Mi lehet Európa legnépszerűbb turisztikai látványosságainak reakciója a terrorfenyegetettségre?

A 2001. szeptember 11-ei terrortámadások után megváltozott a világ, a 2015-ös európai terrortámadások óta azonban Európa is célponttá vált. Az elsősorban idegenforgalmi célpontok a legfontosabb turisztikai vonzerővel rendelkező területek védelmére irányulnak.

 

Az elmúlt évek párizsi, brüsszeli, berlini, londoni, nizzai (és sajnos még sorolhatnánk) terroresemények után múlt héten rémülten figyelte az egész világ, hogy újra egy gyanútlan turistákkal teli hely, Spanyolország legnépszerűbb sétálóutcája. a híres Las Ramblas és tucatnyi ember célponttá válik. A 2016-os nyári nizzai teherautós és a karácsonyi berlini esetek után sajnos nem volt elképzelhetetlen, hogy újra- (és újra) megismétlődjön. A járművekkel kapcsolatos terrortámadások egyértelműen a legfőbb európai turisztikai helyszíneket veszik célba. Ennek hatására a legtöbb ország megpróbálja a lehetőségekhez képest csökkenteni a rizikót.

Olaszország a legnépszerűbb turisztikai látványosságok köré konkrét akadályokat telepít. A milánói látnivalók közül a katedrális és a Galleria Vittorio Emanuele közelében már megtalálhatók, de más olasz városok, mint Bologna, Palermo és Torino szintén hasonló lépéseket tervez.

Párizsban az Eiffel-torony köré, a jelenleginél egy sokkal hatékonyabb és esztétikusabb védelmi vonal, egy golyóálló fal felállítását tervezik. A 20 millió eurós költséggel járó, 2,5 méter magas fal várhatóan jövő év elejétől vigyázza az „Öreg Hölgy”-et.

De nem csak Európában vezetnek be terrorizmus elleni óvintézkedéseket és telepítenek a gyalogosok védelmére konkrét akadályokat. A New York-i Times Square-en és Ausztráliában, Sydney-ben és Melbourne-ben is konkrét barikádok állnak a város több pontján.

Vajon hogyan lehet megakadályozni a jövőbeli terrorista támadásokat a fő turisztikai területeken?