Főoldal / Úticélok / Külföldön / Vancouver legtrendibb szegletei – Granville Island és Kitsilano Beach
kitsilano_vancouver_09

Vancouver legtrendibb szegletei – Granville Island és Kitsilano Beach

Vancouver óvárosa, Gastown és a tengerparti sétány Coal Harbour mellett érdemes felkeresni a város egyik legtrendibb részét, Granville Islandot.

A False Creek-fjord egyik kis szigetén a favágók létesítettek települést, melynek a Granville nevet adták. Granville Island nevével ellentétben igaziból egy félsziget, valaha ez volt az ipar egyik fő melegágya gyárakkal, üzemekkel és fűrészteleppel. A második világháború után az iparral együtt a sziget is hanyatlani kezdett.  Szerencsére az 1970-es évek nagy rehabilitációs programja során megszépült, és azóta Vancouver egyik legtrendibb része. Színházzal, kézműves piacokkal, remek éttermekkel és a város egyik legjobb sörfőzdéjével várja az idelátogatókat.

granville_island_vancouver_07

Ha látnivalóit nézzük első helyen kétségkívül a Granville Island Public Market áll, ez Vancouver kulináris életének az epicentruma. Minden áru az ország legjobb helyeiről érkezik; az eper egyenesen Fraser-völgyből, a cseresznye és az alma az Okanagan-völgyéből, de kapható itt friss lazac és a különleges Dungeness-rák is.

granville_island_vancouver_18

Nem csoda, hogy Vancouver legjobb szakácsainak is kedvelt bevásárlóhelye,  a kiváló minőségű és ritka alapanyagok a legjobb éttermek menüit gazdagítják. De nekünk alkalmi látogatóknak is rengeteg ínyencséget tartogat, érdemes éhesen érkezni és kipróbálni valamelyik étkezdét. Itt megtalálod a világ legkülönbözőbb konyháit: mexikói, thai, kínai, filippínó, indiai, olasz, klasszikus amerikai, min-mind képviseltetik magukat.

granville_island_vancouver_17

Színes óriások

Számunkra a sziget legizgalmasabb része a négy hatalmas beton siló, és a betonszállító autók voltak. Ez így elsőre nyilván nem hangzik túl izgalmasan, de  ha megnézitek a képeket mindjárt más megvilágításba kerül.  Az óriás beton monstrumokat ugyanis néhány évvel ezelőtt az Os Gemeos művésznéven alkotó, brazil származású testvérpár vidám, színes óriásokká változtatta.

Ezt már olvastad?
Az Üdvösség Hegy - Salvation mountain

granville_island_vancouver_10
Octavio és Gustavo Pandolfo elismert utcai művészek, a 23 méter magas, 7200 négyzetméteres silókat egy hónapnyi munkával, rendkívül látványos és vicces alakokká változtatták. “Giants”, azaz “Óriások” elnevezésű művészeti projektjük részeként több nagyvárosban is színesbe öltöztetik a hatalmas, unalmas épületeket.

granville_island_vancouver_12
Olcsón és gyorsan meg tudjuk közelíteni a félszigetet az 5-10 percenként járó apró hajókkal, amelyek az egész False Creek-öblöt behálózzák. Ezeken a kék-fehér minihajókon már az utazás is egy élmény. Sétálj egyet a kikötőben, vagy bérelj hajót és járd körbe az öblöt!

granville_island_vancouver_05
granville_island_vancouver_04

Kitsilano Beach

Már a képek alapján is mindenképp szerettem volna élőben is megnézni Kitsilano Beach-t. A homokos part mentén elterülő Kitsilano Beach nem csak az egyik legszebb panorámát nyújtja az English Bayre és a belvárosra, de a laza vancouveri életmód egyik jelképe. Egy olyan hely, ahol nem csak a turisták, de a helyiek is szívesen töltik az idejüket, legyen szó sportolásról vagy baráti összejövetelről. Azt hiszem a képeket elnézve egyértelmű, hogy miért!

kitsilano_vancouver_09

kitsilano_vancouver_01

kitsilano_vancouver_02

Ha már itt jártok érdemes beljebb sétálni néhány utcát a Kits Points városrészbe, ahol egymást érik a szebbnél szebb autentikus és modernebb házak.

kitsilano_vancouver_11

A Kitsilano Beach és a Kit Points városrész tőszomszédságában fekvő Vanier Park ad otthont Vancouver legjobb családbarát látnivalóinak, mint a Vancouver Múzeum, HR MacMillan Space Center vagy a Vancouver Maritime Museum.

kitsilano_vancouver_05

Copyright © 2017 Világutazó. Minden jog fenntartva. A cikkben található minden kép és szöveg szerzői jogvédelem alatt áll, írásbeli engedély nélküli felhasználásuk, publikálásuk tilos.