Európa 15 legszebb karácsonyi vására

Tudtad, hogy a karácsonyi vásárok gyökerei Ausztriából és Németországból eredeztethetők? Az első karácsonyi vásárt 1296-ban Bécsben rendezték. Napjainkban szerte a világban decemberre a városok terei ünnepi díszbe öltözve várják azokat, akik szeretnének már idejekorán a karácsonyra hangolódni a vásárok elmaradhatatlan” kellékeivel”: óvárosi tér, karácsonyfa, gyönyörű kivilágítás, íncsiklandozó illatok és persze a hó.

- hirdetés -
 

Gyömbéres kenyér, forralt bor, fahéj és narancs illatok lengik be a levegőt, helyi kézművesek árulják portékáikat, kórusok énekelnek és betlehemi jelenetek elevenednek meg a karácsonyi pompába öltöztetett városok terein. Az elmúlt években a karácsonyi vásárok klasszikus úti céllá váltak  a turisták körében.

Íme, a 15 leglátványosabb karácsonyi vásár Európában.

Bécs

- hirdetés -

Bécs a karácsonyi vásárok Mekkája, ahol mindenki megtalálja a kedvére valót.  Városszerte húsz helyszínen várják a látogatókat az adventi vásárok. A legismertebb  a bécsi Városháza előtti téren kialakított Wiener Christkindlmarkt, mely évente mintegy hárommillió látogatót vonz.

 

Tallinn

Tallinn óvárosának szívében áll Észtország leghíresebb karácsonyfája körülötte kunyhók a helyiek karácsonyi portékáival.

- hirdetés -

 

Stockholm

Stockholm négy karácsonyi vására: Skansen, Gamla Stan (Óváros),  Djurgàrden és Kungstradgàrden várja hagyományos karácsonyi finomságaival az arra járókat.

 

- hirdetés -

Bolzano

A dél-tiroli Bolzano karácsonyi vásárát tartják Olaszország egyik legfontosabb eseményének. Minden évben egy adott téma köré épül (2012-ben a “Kultúrák találkozása”) és ehhez kapcsolódnak az események is. A vásárt a Piazza Walther festői környezetében tartják.

 

Nagyszeben

- hirdetés -

Nagyszeben-i karácsonyi vásár Európa egyik legrangosabb vására. A  Nagypiactéren, mintegy 65 faházikóból álló ünnepi városka keretében tartják. A gyerekeket kis vonat, körhinta, Mikulás-műhely hívogatja a vásárra. A 900 négyzetméter felületű szabadtéri jégpálya igazi attrakciónak számít minden évben.

 

Braunschweig

Több százezer látogatóval büszkélkedhet Braunschweig karácsonyi vására, háttérben a Dankwarderode várral, a Dómmal vagy a város főterén álló Braunschweigi oroszlánnal nem csak vizuális élményt nyújt, hanem kulináris élvezeteket.

 

- hirdetés -

Riga

A lett vásárok története a XVI. századra nyúlik vissza, így nem hiányozhatnak a hagyományos fából készített játékok sem.

 

Brugge

- hirdetés -

A flamand Brugge főtere a gyönyörű középkori ékszerdoboz télen karácsonyi vásárrá és egy óriás jégpályává alakul. A csokoládé szerelmeseinek paradicsoma, amit valljuk be nem nehéz élvezni, főleg nem télen.

 

Prága

Prága Óvárosa az év bármely szakában gyönyörű hely, de a karácsonyi fények, színek, illatok meseszerűvé varázsolják a város legszebb terét.

 

- hirdetés -

Colmar

Már a XVI. század óta hagyománya van Colmarban a karácsonyi vásárnak.  Ilyenkor ünnepi díszbe öltöznek a gyönyörű középkori házak és finom fahéj, méz és vanília illattal csalogatják a vásárlókat.

 

Luzern

Luzern óvárosában tartott „Lozärner Wiehnachtsmärt“ karácsonyi vásár 70 díszes házikója különleges karácsonyi hangulatához  hozzátartozik a puncs, a forralt bor, a sült gesztenye és az egyéb karácsonyi finomságok illata.

- hirdetés -

 

Erfurt

Németországban, Erfurtban tartanak legrégebb óta karácsonyi vásárt. A “tornyok városá”-nak is becézett vásárhelyszínnek a  25 méter magas karácsonyfa  csak az egyik csúcspontja,  a 12 méter magas karácsonyi piramis, a varázslatos mesebeli erdő és  a betlehem kézzel faragott életnagyságú figurái mellett.

 

Leuven

Bár a leuven-i vásár csak tíz napig tart a város egész decemberben ünnepi kivilágítással várja a turistákat.

 

Innsbruck

Elő-karácsonyi hangulat és meghitt adventi vásárok várnak Innsbruckban is. A színes kínálat az óvárosban tartott hagyományőrző karácsonyi vásártól a Maria-Theresia Straße-n található modern adventi standokig terjed.

 

Köln

Kölnben összesen négy karácsonyi vásárt tartanak decemberben, melyek behálózzák a várost és évente 3 millió vendéget vonzanak. Köln főtere a csodálatos gótikus dómmal és a megannyi piros tetejű kivilágított bódéval igazán mesébe illő látványt nyújt.

Mi pedig idén Nürnbergben jártunk, melyről bővebben is írtunk!

nurnberg

- hirdetés -
- hirdetés -
276,882RajongókTetszik
6,999KövetőkKövetés
282KövetőkKövetés
34FeliratkozókFeliratkozás
- hirdetés -