Főoldal / Hírek / Két közvetlen járat is indul Budapestről Amerikába (New York és Chicago)
lot_budapest_new-york

Két közvetlen járat is indul Budapestről Amerikába (New York és Chicago)

Közel öt éve nincs közvetlen járat Budapest és az Egyesült Államok közöttJövő tavasztól azonban megtörik a jég és a lengyel LOT légitársaság New Yorkba és Chicagoba is közvetlen járatot indít Budapestről.

Már régóta mentek a találgatások, hogy vajon melyik amerikai légitársaságot sikerül idecsábítani (újra), egy közvetlen Budapest-New York járattal, de azt hiszem a szakemberek sem gondolták volna néhány éve, hogy végül a lengyel LOT lesz a befutó. Mindenesetre a Budapest és New York (JFK) és a Budapest és Chicago között működő járattal az Air Canada Rouge torontói járata (csak a nyári szezonban működik) mellet két újabb észak-amerikai célállomással bővül a Liszt Ferenc Repülőtér kínálata.

A járatok májustól New Yorkba hetente négyszer hétfőn, csütörtökön, pénteken és vasárnap indulnak, és egy nappal később érnek vissza Budapestre. Chicagoba pedig hetente kétszer kedden és szombaton közlekednek. A járatok mindkét városba délben indulnak, és másnap reggel 9-kor érnek vissza Budapestre. A közvetlen retúr árak New Yorkba kb. 140.000 Ft, Chicagoba kb. 160.000 Ft körül mozognak, legalábbis jelenleg, de elvileg a jegyárak 132 000 és 139 000 Ft-tól kezdődnek.

Az útvonalat a LOT légitársaság Boeing 787 Dreamliner típusú gépe repüli majd, amit Budapesten fognak állomásoztatni. Az első New York-i járat május 3-án indul, a chicagoi pedig május 5-én. Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója a LOT mostani bejelentése kapcsán azt mondta, potenciálisan 160 ezer utasra számíthatnak a piacon évente.